HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2018 Pazar - 11:05

İzmir uluslararası toplantıya talip 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) Bilimsel Kongresi başarıyla sona erdi. 2023 yılında düzenlenecek olan Uluslararası Jeodezi ve Jeofizik Birliği’nin genel kuruluna aday olan İzmir, tecrübesini bir kez daha kanıtladı. 

İzmir uluslararası toplantıya talip 

Fuarizmir’de 30 Mayıs’ta başlayan ve üç gün süren Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) Bilimsel Kongresi tamamlandı. Yerbilimleriyle ilgili ilk ulusal kongre olma özelliği taşıyan toplantı aynı zamanda Uluslararası Jeodezi ve Jeofizik Birliği’nin (IUGG) 2023 yılında düzenlenecek olan Genel Kurulu’na Türkiye adına talip olan İzmir için başarılı bir prova oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bilim insanlarını bir araya getiren kongrede deprem tehlikeleri, iklim değişiklikleri, kuraklık, taşkınlar ve tsunamiler gibi konular tartışıldı. TUJJB çatısı altında bilimsel komisyonlar tarafından gerçekleştirilen faaliyetler, kongre sayesinde ilk defa ulusal ölçekte ve tüm komisyonların katılımıyla gerçekleşti. TUJJB komisyonlarının tamamının temsil edildiği kongre, Uluslararası Jeodezi ve Jeofizik Birliği’nin (IUGG) 2023 toplantısına Türkiye adına aday olan İzmir için ulusal ölçekte provası niteliğini de taşıdı. 2019 yılında Kanada’nın Montreal şehrinde düzenlenecek buluşmada birlik üyesi 60 ülke 2023 yılı organizasyonu için Türkiye, Almanya ve Japonya arasında bir seçim yapacak. Oylama sonucunda Türkiye’nin seçilmesi durumunda dünyanın her noktasından bilim insanı İzmir’e gelecek ve genel kurula Fuarİzmir ev sahipliği yapacak. 

SEZEN: ADIMIZI GÖSTERMEK BİLE ÖNEMLİ 
Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) Sekreteri Dr. Müh. Yb. Erdinç Sezen, “Bir etkinliğin ilkini yapmak çok zor oluyor. Tahminlerimizi tutturduk. Bu organizasyonu yaparken çok yaygın duyuru yapmaya çalıştık. 2023’teki uluslararası kongre için adaylık sürecimiz var. Bilimsel organizasyonlar çok önemli. Ev sahipliği yapmak, ülkenin bilimsel anlamdaki genel kültürünü artıyor. 4 - 5 bin kapasiteli organizasyonları ülke ve şehre kazandırmak tanıtım açısından çok önemli. Aday olmak ayrı, kazanmak çok daha önemli... Adımızı bile göstermek önemli. Yarışacağımız adaylarımız büyük ama sorun değil. İnşallah başarılı oluruz.” dedi. 

NURLU: SIKI HAZIRLANMALIYIZ 
Türkiye Ulusal Sismoloji ve Arziçi Fiziği Komisyonu (TUSAK) Başkanı Dr. Murat Nurlu, “Hedefimiz 2023 UIGG toplantısını Türkiye’de, İzmir’de düzenlemek. Çok iyi bir strateji belirlememiz lazım. Bizim Kanada Montreal’deki toplantı öncesinde IUGG ile ilgili düzenlenecek tüm seminerlerde yer almamız gerekiyor. Tanıtım kitapçığı mutlaka hazırlayıp dağıtmalıyız. Bu da yetmiyor, ufak hediyeler de dağıtmalıyız. Stantlar kurmalıyız. 2023’e ne kadar istekli olduğunuzu belirtmek zorundasınız.” dedi.

AKABALI: ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ 
Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK) Başkanı Dr. Müh. Alb. Atila Akabalı, “Bundan daha zorlu bir süreç bizi bekliyor. İyi hazırlanmamız gerekiyor. Tüm paydaşlar çalışmalara başladı. Kazanmak için elimizden geleni, zamanında yapmamız gerekiyor. İnşallah umduğumuz gibi bu toplantıyı kazanmayı umut ediyoruz. 2023’ü kazansak da kazanmasak da takvime bağlanmış şekilde TUJJB Bilimsel Kongresi’nin yapılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. 

POLAT: FUARİZMİR İHTİYAÇLARA CEVAP VERECEK 
Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği Bilimsel Kongresi (TUJJB-BK) Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Orhan Polat, “Kongrenin yapılması planlanan mekanımız Fuarİzmir her halükarda tüm ihtiyaçlara gani gani cevap verebilecek düzeyde. İzmir’in 2023 için iyi bir aday olduğunu düşünüyoruz. Güzel ve önemli bir prova oldu bu kongre. İlki düzenlendi, çok disiplinli bir organizasyon. Çok farklı alanlarda katılımcılar bildiri göndererek destek verdi. Toplam bildiri sayımız 118’di. Çin’den de bir bildiri geldi” dedi.

ELGE: BÜTÇE HAZIRLANMALI 
Türkiye Ulusal Oşinografi Komisyonu (TUOK) Başkanı Müh. Yb. Murat Elge, “Adaylık için komisyon oluşturulup eğer yapılabiliyorsa bir bütçe hazırlanmalı. Şimdiden böyle bir adım atmakta fayda var” ifadelerini kullandı. 

KALAFAT: HAZIRLIK OLDU 
Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Dr. Doğan Kalafat, “Oldukça faydalı geçtiğine inanıyorum. 2023’te yapılacak toplantı için de bir hazırlık oldu. Bu tür toplantıların çok sık yapılması lazım. Farklı disiplindeki akademisyen ve öğrencilerin bu tür toplantılarda verdikleri bildiriler gelecekte oluşacak iş birlikleri, çoklu bilimsel konulardaki yaklaşımlar, modellerin geliştirilmesi, veri paylaşımı ve birlikte bilgi üretme açısından çok faydalı. Aynı konu üzerine farklı alanlarda çalışan bilim insanları, birbirlerinin çalışmalarından haberdar oldu. Son yıllarda deprem zararlarının azaltılmasına yönelik jeodezi, sismoloji ve jeofizik alanlarında çalışmalar oldukça ilerledi. Bütün bu çalışmaların sonucunda, doğal afetlere duyarlı bir toplum haline gelebilmemiz için, bu toplantılardan çıkan sonuçların açık dersler verilerek vatandaşların da bilgilendirilmesi gerek. Afet kültürü yüksek bir toplum haline gelebilmemiz için bu tür toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

 
Manisa'da korkunç son: 17'sinde canına kıydı!
 
Bornova'da yeni pazar yeri: Bir gün bile kapanmadan...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de öğrenciler iftarda buluştu
Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde ücretsiz verilen eğitimle ...
Karşıyaka’da örnek uygulama: Her daire için 2 zeytin ağacı
Karşıyaka’daki yeşil alan oranını artırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka ...
Büyükşehir'den kırsala can suyu: Umut sürüsü büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimi destekleme projesi kapsamında, ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan flaş çıkış: Gün kurtuluş günüdür!
Kocaoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yöneticiler, hayali projeler peşinde ...
Menderes Belediyesi’nden bir tarla satışı daha!
Mart ayında Ataköy Mahallesi’nde 73 bin 985 metrekare büyüklüğündeki araziyi ...
-Kemalpaşa’da Ramazan dolu dolu sürüyor
Kemalpaşa Belediyesi tarafından her gün farklı bir mahallede düzenlenen ...
 
Foça'da sürüdürülebilir balıkçılık projesi
Foça, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından koordine edilen ...
Karşıyaka'da Çevre Günü ‘Çocuk Müzesi’nde kutlanacak 
Çocuklara çevre bilinci aşılamaya yönelik faaliyetlerini Dünya Çevre Günü’ne ...
Karşıyaka'da 2 bin kişilik iftar sofrası
Ramazan Ayı’nın bereketini tüm ilçeye yayan Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva